Skip to main content

  Vragen? Bel ons op 06 21570030

Toevoegen afbeelding in een artikel

"Afbeeldingen zeggen 100 x meer als tekst". En zo is is het ook. Daarnaast staat het gewoon mooi een afbeelding in je artikel.

Allereerst wel een belangrijke opmerking: gebruik geen zware afbeeldingen! Gebruik je wel zware afbeeldingen, dan duurt het lang voordat je bezoekers deze kunnen zien. De afbeelding moet namelijk in zijn geheel geladen worden op de pc van de bezoeker en vaak verloopt dat tot vervelends toe erg traag. Verklein ze dus voordat je ze upload.

Er zijn 2 manieren afbeeldingen toe te voegen:

Methode 1: afbeelding direct in de tekst (JCE Editor)

Ga met je muis naar de plek waar je de afbeelding wilt hebben en klik 1 x met je linker muisknop.

Klik dan op de afbeelding icoon:

klik op afbeelding icoon

In het volgende scherm blader naar de afbeelding welke je wilt gebruiken of upload een afbeelding van je pc:

 blader afbeelding en instellingen

Let erop dat nadat je de afbeelding geupload hebt of gevonden hebt, dat je 1 x moet klikken op die afbeelding om te selecteren dat je die afbeelding wilt plaatsen en om eventueel te bewerken.

Nu komen we bij het creatieve gedeelte van het plaatsen van een afbeelding. Waar in het artikel wil je de afbeelding? Wil je het gecentreerd, of uitgelijnd aan de linker of rechter kant, wil je hem iets verkleinen? Dat kun je allemaal in hetzelfde scherm als hierboven. Hieronder een uitsnede daarvan:

instellingen afbeelding

 • Url: indien je klikt hebt op de afbeelding dan verschijnt dat daar automatisch
 • Alternate text: Deze tekst verschijnt als de afbeelding bij de ontvanger is geblokkeerd. Ook is deze tekst belangrijk voor zoekmachines
 • Dimensions: als het goed is staat dat meteen goed. Je hebt toch de afbeelding van te voren verkleint? Mocht je het toch net iets anders willen hebben, dan kun je het daar aanpassen. De getallen die je daar ziet staan zijn pixels.
 • Alignment: je kunt de afbeelding hier uitlijnen:
  • Links: dan komt de tekst rechts van de afbeelding
  • Rechts: dan komt de tekst links van de afbeelding
  • Midden: dan wordt de afbeelding midden op het scherm geplaatst en komt de tekst boven en onder de afbeelding ahankelijk van waar je hem plaatst.
 • Margin: bij de meeste templates is dat al goed geregeld en hoef je niets te doen. "Margin" is de lege ruimte rondom de afbeelding tot aan de tekst. Soms kan het gebeuren dat de tekst te dicht op de afbeelding staat wat natuurlijk niet mooi is. Hier kun je de margin vergroten. Wel eerst uitvinken "Equalize".

Je bent nu klaar met de instellingen, klik nu op "insert".

Methode 2:

Volgt...under construction