Skip to main content

  Vragen? Bel ons op 06 21570030

Wat is een responsive website?

Uw website past zich aan alle schermen aanResponsive Webdesign. Deze term hoor je steeds vaker. Wat is reponsive webdesign nu eigenlijk?

De ontwikkelaar van een website of webshop, streeft ernaar dat uw website optimaal te bekijken is op het internet. Maar tegenwoordig bestaan er nogal wat soorten beeldschermen om een website te bekijken. Denk hierbij aan een PC, een tablet of een smartphone. Al die beeldschermen verschillen enorm qua beeldafmeting. Een website die ontwikkeld is volgens het "responsive design" principe zal zich automatisch aanpassen aan elk soort beeldscherm.

Ook de indeling van de website past zich automatisch aan.

Maar niet alleen de afmetingen van de website passen zich aan, maar ook de indeling zelf. Zou je alleen de afmetingen aanpassen, dan wordt de website nagenoeg onleesbaar omdat de gehele website gepropt wordt in een veel kleiner beeldscherm. Als gevolg hiervan wordt bijvoorbeeld de tekst heel klein weergegeven en dus onleesbaar. Door ook de website layout opnieuw in te delen, bijvoorbeeld door alles onder elkaar te zetten in plaats van naast elkaar, voorkom je dit probleem en blijft de website leesbaar en dus prettig in gebruik

Responsive Design maakt uw website gebruikersvriendelijk.

Indien uw website gebouwd is volgens het "reposive design" principe, dan is uw website logisch opgebouwd, goed zichtbaar en leesbaar op alle media en dus gebruikersvriendelijk. Belangrijk want u wilt natuurlijk dat uw bezoekers gemotiveerd worden verder op onderzoek uit te gaan op uw website.

Voorbeeld Responsive Webdesign:

De website waar u zich nu bevindt, responsivewebsitemaken.nl, is een voorbeeld van een responsive website. Bekijk deze website maar eens op een PC, tablet en smartphone. Het maakt niet uit op welk soort scherm u kijkt. De website blijft altijd goed leesbaar en prettig in gebruik.

Meer informatie.

Wilt u meer informatie hierover dan kunt u contact met ons opnemen. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen om een website of webshop voor u te maken, ga dan naar deze pagina. Hier vindt u ook onze prijzen.