Skip to main content

  Vragen? Bel ons op 06 21570030

Content Management System (CMS) Joomla!

joomla logo smallJoomla is een Content Management System (CMS) voor websites. Dat houdt in dat u op een gebruikersvriendelijke manier kunt werken aan uw website. Het is niet nodig kennis te hebben van HTML, CSS en andere codes, wat zonder een CMS wel noodzakelijk zou zijn. Iedereen kan het!

Waar komt de naam Joomla vandaan?

De naam Joomla is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla'. Dit woord betekent 'alles samen' of 'als één geheel'. Deze naam is heel bewust gekozen om accent te leggen op de verbintenis tussen het ontwikkelteam en de gemeenschap die gebruik maakt van dit project.

Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public Licence.

Voordelen van het CMS Joomla:

Alle door ons gemaakte websites zijn gebaseerd op het CMS Joomla. CMS staat voor: Content management System. Vertaald betekent dit "inhoud te beheren systeem". U kunt simpelweg via de backend en de frontend vele zaken zelf beheren, aanpassen en/of toevoegen.

 • Gebruikersvriendelijk: Joomla is logisch opgebouwd en door de beheerder/eigenaar gemakkelijk te bedienen. Geen ingewikkelde scripts of codes, maar een bedieningspaneel ook wel backend genoemd die voor iedereen te begrijpen is.
  • Backend Joomla: Eenvoudig te bedienen. U hoeft geen deskundige te zijn, geen scripts of code's te kennen.
  • Frontend  Joomla: Via de frontend van uw Joomla website kunt u ook artikelen bewerken: Indien u inlogt op de frontend van uw website, dus u logt in op het gedeelte wat de bezoekers ook zien, en u bekijkt een artikel, dan kunt daar als beheerder ter plekke dit artikel bewerken. Gemakkelijker kan niet!
  • Ter informatie: Voor alles geldt, dus ook voor Joomla: u dient wel wat tijd vrij te maken om het "eigen" te maken. Hierin begeleiden wij u indien wij een website voor u hebben mogen maken;
 • Joomla is kostenbesparend: Zoals gezegd is Joomla gebruikersvriendelijk en dus gemakkelijk door u zelf te beheren. U hoeft dus geen expert te zijn! Daarom is het niet nodig een externe instantie in te schakelen om voor u bijvoorbeeld nieuwe artikelen toe te voegen of wijzigingen hierin aan te brengen met de daarbij behorende wachttijd en kosten. U kunt dat allemaal zelf! Maar natuurlijk indien u dat wenst, kunt u uiteraard gebruik blijven maken van onze diensten! Hier kunt u er meer over lezen.
 • Joomla kan bijna oneindig uitgebreid worden: Voor Joomla zijn er heel veel extensies ontwikkeld. U kunt het niet bedenken of het is er. Denk hierbij aan een webshop uitbreiding, slideshows (bewegende afbeeldingen of teksten), een mooie foto galerij, contactformulieren, een gastenboek, een forum met daarbij geregistreerd gebruikersbeheer, online betalen via iDeal voor een webshop of donaties, Facebook, Twitter en ga zo maar door.
 • Optimaal beschermd tegen hackers*: regelmatig komt Joomla met updates. Hierin zitten verbeteringen, bug fixes maar ook veiligheids patches om het bijvoorbeeld hackers het altijd moeilijk te maken. Hackers zitten niet stil, dus Joomla natuurlijk ook niet. Lees hier meer over veiligheid
 • Joomla 3.x en 4.x hebben als belangrijkste verandering in vergelijking met de oudere versie Joomla 2.5, de invoering van bootstrap. Bootstrap is in eerste instantie onwikkeld door Twitter en later door Joomla verder ontwikkeld. Bootstrap is de basis voor een gebruikelijkers vriendelijke interface die voor eindgebruikers duidelijk en consistent is. Dit uit zich voornamelijk in een oogstrelend uiterlijk op zowel pc's, smartphones en tablets. Maar de backend (beheerpanel) is ook veel gebruikersvriendelijker geworden in vergelijking met oudere Joomla versies: vele zaken hebben een nieuwe plek gekregen waardoor alles overzichtelijker geworden is en gemakkelijker te bedienen is.

Mooi, maar ik heb geen tijd voor Joomla beheer...

Ondanks al deze voordelen, met name het bedieningsgemak, kan het zijn dat u zich daar helemaal niet mee bezig wilt houden. U heeft het bijvoorbeeld al druk genoeg met uw bedrijf of instelling zelf. Natuurlijk kunnen wij alles voor u uit handen nemen. U houdt zich dan bezig met uw specialiteit: uw bedrijf of instelling, wij houden ons bezig met onze specialiteit: uw website. Zo heeft u er geen omkijken naar en dus een zorg minder:

 • Voor algemeen onderhoud* zoals regelmatig Joomla met al haar uitbreidingen updaten naar de laatste versie, backups maken, bieden wij een onderhoudscontract aan.
 • Voor dagelijks onderhoud, denk hierbij bijvoorbeeld aan toevoegen of wijzigen van tekst of artikelen, een menu item toevoegen, nieuwsbrieven versturen etc.

Meer informatie over onderhoud...

Vragen, support:

Heeft u vragen, wilt u support? Neem dan contact met ons op.